Behandling

Kranio Sakral Terapi:

-Hvad er kranio sakral terapi:
Kranio sakral terapi er en behandling af centralnervesystemet (hjernen og rygmarven). Med blide tryk på hele kroppen, kan kroppen "rette op" på ubalancer, skader og skævheder.
​I kranio sakral terapi bruges forskellige behagelige teknikker til at normalisere det autonome nervesystem, samt løsne og afspænde hjerne- og rygmarvshinder, bindevæv og muskler. Ved ubalancer/restriktioner er det autonome nervesystems normalt regulerende effekt kommet ud af balance og arbejder derfor ikke som det skal.
Jeg bruger blide afspændingsteknikker, så kroppen kan skifte over til det parasympatiske nervesystem og kroppen kan begynde at genopbygge sig selv. Den kan give slip på fysiske og psykiske belastninger, dette kan virke udrensende for kroppens ophobede affaldsstoffer.
Kranio sakral rytmen kan mærkes over hele kroppen. Den kommer af cerebrospinalvæsken, der produceres i ventriklerne i hjernen.Væsken kommer ud i rygmarven, hvor den giver god beskyttelse af centralnervesystemet. Rytmen bruges til at diagnosticere, hvor der kan være ubalancer /restriktioner i kroppen.
Det mindsker symptomerne og gør hverdagen lettere og mere overkommelig. Det giver færre muskelspændinger, og der bliver løsnet op.

-Hvordan foregår det:
Klienten og jeg starter med at tage en snak om hvilke problematikker, der måske kan være. Klienten skal første gang udfylde en rab-journal. Selve behandlingen tager 45-55 min og klienten ligger fuldt påklædt på en briks på ryggen eller på maven. Vi snakker ikke sammen under behandlingen, da det er vigtigt, man slapper fuldstændig af under behandlingen, nogen falder i søvn.
Ofte er det nødvendigt med 3-5 behandlinger, især hvis der er tale om længerevarende problemstillinger. Det kan forventes, at der inden for 3 behandlinger vil ske positive forandringer. Enkelte gange er 1 behandling nok.
​Ved spædbørn, småbørn og børn med specifikke sygdomme er det vigtigt, at forældrene er med til at skabe en tryg og god relation til mig, som behandler. Forældrene skal være med til at underholde og aktivere børnene under behandlingen. Det kan godt være at barnet ikke vil på briksen, men hellere vil sidde hos mor eller far. Nogen gange skal de ammes eller skiftes ble, behandlingen foregå jeres barns præmisser. Tag meget gerne ynglings legetøj, i-pad eller lign. med til barnet.

-Hvad hjælper kranio sakral terapi på:
Stress, hovedpine, migræne, piskesmæld, ryg- og nakkespændinger, Ischias-smerter, spændinger i kæbe, ADHD, hyperaktivitet, cerebral parese, tourette, autisme down´s syndrom, scoliosis, kolik, sengevæder, bihulebetændelse, tinnitus, svimmelhed, depression, angst, hjernerystelse, kæbeproblemer, fordøjelsesbesvær, søvnbesvær, indlæringsproblemer og meget mere.

Øre akupunktur:

-Hvad er øre akupunktur:
Øre akupunktur er, når man bruger det ydre øre til at hjælpe med at diagnosticere og behandle ubalancer i kroppen. Via nervebaner kan særlige celler i øret kommunikere direkte med hjernen og meridianerne. Igennem dette er der kontakt til samtlige organer og deres funktioner.
Øret udgør et af kroppens mikrosystemer, hvor hver kropsdel har et modsvarende reflekspunkt i dette system. Denne behandlings form fremmer den naturlige heling af kroppen, og er god til at bringe kroppen tilbage til homøostase ( en sund balance).
Efterfølgende en behandling kan man føle sig døsig, en lethed i kroppen og smertelindring. Det er en god ide at drikke rigeligt med vand.

-Hvordan foregår det:
Klienten ligger fuldt påklædt på en briks på ryggen. Man starter med en blidt øremassage, for at varme øret op, så det er klar til nålene. Ved hjælp af små prik med en palperstav, lokaliserer jeg de forskellige ubalancer, der kan være.
Man ligger med 3-5 nåle i hvert øre i ca. 20 min. Efterfølgende kan man få "gå hjem nåle". Som er ringnåle eller permanåle, som kan sidde i øret under et lille plaster, i en uges tid eller længere.

-Hvad hjælper øre akupunktur på:
Smertelindring, hovedpine, stress, astma, allergi, afhængighed af alkohol og tobak. Appetitregulerende, forkølelse, ubalancer i organerne. Inflammatoriske problemer og meget mere.


NADA:
-Hvad er Nada:
Nada metoden bygger på Traditionel Kinesisk medicin, hvor akupunktur punkterne balancerer organerne, som både regulerer krop og psyke. Nada består af 5 øreakupunktur punkter i hvert øre. Man kan også vælge at få et supplerende punkt, Yintang, som er en nål mellem øjenbrynene.
Yintang bruges ved nervøsitet, angst, søvnproblemer, psykisk ustabilitet, tankemylder, manier, akut krise og sårbarhed.
Nada punkternes kvaliteter:
Nål 1 er Sympatikus, et meget stressdæmpende og fysisk afslappende punkt. Punktet giver sindsro, styrker nyren, regulerer sympatikus og para-sympatikus. Det stabilisere puls og blodtryk, genopretter fordøjelses systemet og normaliserer trang til sukker. Punktet er også smertelindrende.
Nål 2 er Shen Men, et meget beroligende punkt. Det regulerer psykiske ubalancer, angst, panik, sårbarhed, depression, regulerer søvnmønster, puls og blodtryk, dæmpe abstinenser, stoftrang og tankeforstyrrelse.
Nål 3 er Nyren, et punkt der giver massere af energi og viljestyrke. Dæmper stress og dødsangst, er med til at restituere kroppen efter langvarig stress. Punktet styrker nervesystemet, vækst og udvikling , gennem knogler, brysk og led. Det er her hukommelsen og indlæring forøges.
Nål 4 er Lungen, et godt punkt for at finde indre ro og mod. Hjælper med til at håndtere sorg og tab, giver mod og evne til at give slip. Styrker immunforsvaret, og giver energi, smertedæmpende punkt, påvirker huden og regulerer sved og kropstemperature. Dæmper abstinenser.
Nål 5 er Leveren, et godt punkt, der hjælper med at håndtere aggression og vrede og forebygger kramper og dæmper abstinenser. Punktet forebygger stagnation og harmonisere følelser. Hjælper på angst, depression, fysiske blokeringer i kroppen, som tics eller muskelspændinger. Søvnproblemer, som vandringer, voldsomme mareridt eller relativ frisk om natten.


-Hvordan foregår det:

Nada kan gives i grupper eller individuelt.
Grupper er på min. 3 pers. og max. 5 pers. Man behøver ikke at kende hinanden, da Nada er en nonverbal behandling. Man får størst udbytte af effekten, når man kan finde sin indre ro og slappe af stille og roligt med lukkede øjne.
Man kan vælge, om man har lyst til at sidde stille og roligt i en stol eller ligge på briksen. Det er de samme 5 øreakupunktur punkter i hvert øre hver gang i 45 min.
Jeg har gruppe behandlinger tirsdag formiddag kl. 10.30 eller torsdag aften kl. 20. Klienterne kontakter mig, så giver jeg besked, om der er plads i gruppen.
Ved individuel nada er der mulighed for at snakke med mig, inden Nada behandlingen, hvis der er behov for det. Klienten ringer, skriver en sms eller sender en mail til mig, så finder vi et tidspunkt, der passer ind.
Børn, ældre og folk der ikke kan lide nåle, kan få ørekugler. En lille guldbelagt magnetkugle der sidder på huden bag et lille plaster. De kan også burges mellem Nada behandlinger som supplerende.
Der bliver serveret Nada te, som også virker beroligende. Nada te består af romersk kamille, skjolddrager, katteurt, pebbermynte, røllike, hyldeblomst og humle.


-Hvad hjælper Nada på:
Eksamensangst, stress, depression, søvnforstyrrelser, PTSD, angst og uro, kan dæmpe aggressive impulser, akut krisehjælp, ADHD og OCD. Øge koncentration og indlæring, kan støtte i behandling af cancer. Det er smertelindrende, dæmpe abstinenser, balancerer energi og appetit, tics, muskelspændinger, afgiftning, immunforsvaret, svedeture, nervesystemet, dødsangst og meget mere.